Sikamini.com

het beste vuurwerk blog van Nederland

Altijd Vuurwerk

Vroeger kon je alleen de laatste 3 dagen van het jaar vuurwerk kopen bij een vuurwerkdealer in Nederland. Sinds 2012 is de vuurwerk wet aangepast en is er het zogenaamde categorie 1 vuurwerk gekomen. Dit vuurwerk mag je het hele jaar door kopen en ook afsteken. Je mag dus altijd vuurwerk afsteken:). Nog een groot voordeel van dit cat 1 vuurwerk is dat het per post verzonden mag worden. Onder andere bij Dutch Pyro kan je gemakkelijke en snel een heel erg leuk pakketje met diverse soorten vuurwerk bestellen en dan heb je dat de volgende dag in huis. altijd vuurwerk afsteken slaat dus wel alleen op het cat 1 vuurwerk, het grotere knalwerk zal je nog steeds alleen met oud en nieuw mogen afsteken.

Geen Kindervuurwerk

Nu zal je misschien denken dat dit categorie 1 vuurwerk alleen voor kleine kinderen is maar niets is minder waar, het zijn allang niet meer alleen¬†sterretjes of morning glory’s. Tegenwoordig zijn grondbloemen, knetterlinten en zelfs kleine sier fonteintjes het gehele jaar legaal af te steken. Uiteraard zal je voor het grotere luchtvuurwerk nog wel moeten wachten tot de laatste dag van het jaar maar om de tussentijd op te vullen is cat 1 vuurwerk heel erg leuk om af te steken.

Altijd vuurwerk

Ondanks dat je in principe altijd vuurwerk mag afsteken, dit moet dan wel categorie 1 vuurwerk zijn uiteraard. Je moet je nog wel aan enkele regels houden. Zo dien je rekening te houden met je omgeving en mag je geen overlast veroorzaken aan de buurt. Wanneer je dus de hele middag op een pleintje in de buurt knetterballen en gillende keukenmeiden gaat afsteken heb je grote kans dat de omwonenden hier last van ondervinden. Wanneer ze dan de politie bellen kan de politie je vragen om naar een andere locatie te gaan, volg je dit niet op dan kan je een bekeuring krijgen voor het verstoren van de openbare orde. Je krijgt dus nooit een bekeuring voor het vuurwerk afsteken opzich.

Updated: 2 mei 2016 — 16:29

Geef een reactie

Sikamini.com © 2016 Frontier Theme